Ličnosti / Moda

Delfinarijum

Ako ste mislili da se radi o akvarijumu sa delfinima, prevariliste se! „Delfinarijum“ je prigodan naziv retrospektivne izložbe mlade dizajnerke nakita, Delfine Deletrez (Delfina Delettrez), održane letos u Firenci.

           

Niije uobičajeno da tako mladi umetici imaju retrospektivne izložbe (Delfini je tek dvadesetdve godine), ali njena biografija je već izuzetno bogata.

         

Delfina je četvrta generacija, u svetu mode poznate, porodice Fendi. Rođena je u Rimu, a detinjstvo je provela između Rima i Rio de Žaneira. Svoju prvu kolekciju nakita predstavila je u Parizu, 2007. godine.

U svom radu ona uspešno kombinuje organske materijale (egzotično drvo, kožu i kost) sa plemenitim metalima, krupnim biserima, dragim kamenjem, keramikom, staklom i toskanskim mermerom.

Delfinine kolekcije se služe jezikom i simbolima njene generacije, kojima u nakit prenosi svoje snove, želje i kulturne uticaje. U njima se, rame uz rame, mogu naći Đorđo De Kiriko (Giorgio De Chirico) i Tim Barton (Tim Burton). Njen nakit je gotički, romantičan, rokerski, veseo, nadrealističan… i iznad svega njen.

Nakit inspirisan košnicom kao da je pravljen za novu kolekciju Aleksandra Mekvina.

Više o Delfininom radu, sa mnoštvom fotigrafija, možete naći na sajtu http://delfinadelettrez.com/, odakle su preuzeti i biografski podaci.

Slike u članku su preuzete sa sajtova http://www.stylebubble.co.uk/http://www.highsnobette.com/http://www.luisaviaroma.com/.

4 thoughts on “Delfinarijum

  1. Делфинаријум нема везе са делфинима, али изложба ипак има мало везе и са биологијом. 🙂 Очигледно ју је природа инспирисала.

  2. Povratni ping: Флипнути на добар начин « Био-блог

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s